Laatste nieuws

Eerste keuring van het jaar

Na best wel een lange tijd niet meer deel te hebben genomen aan een keuring, met twee dieren naar Buitenpost gereden. Jasmijn liep een 1A in een kleine rubriek en mocht tijdens de kampioenskeuring bij de laatste vier overblijven. Bijzonder aan haar is dat ze supermak is maar prachtig wil showen. Haar zoon Operator liep een keurige 1B. Heel tevreden met dit resultaat. Het was een koude dag maar een gezellige start van het nieuwe keuringseizoen.

Picture

Tweede Paasdag-stallenbezoek

Al jaren is het een traditie om op Tweede Paasdag een toer te maken en enkele stallen te bezoeken. Dit jaar was het een rit van 640 kilometer samen met Sil, Finn en Marco. Te beginnen bij de familie Vaessen in Bingelrade. We kwamen natuurlijk voor de prachtige geiten maar ook een beetje voor de heerlijke vlaai. We hebben schitterende dieren gezien en één bijzonder mooi zwart bokje trok onze speciale aandacht. Vervolgens naar de familie Bruggink in Haarle. Ook hier waren we onder de indruk van vele prachtige dieren maar ook hoe Rik alle Ursela-nummers moeiteloos uit elkaar kan houden.  We hebben weer een prachtige dag gehad en bedanken de gastheren en dames voor de ontvangst.

IMG_8943

Toer door Noord Holland

Samen met Sil en Marco een toer gemaakt door Noord Holland. Prachtige dieren gezien in alle bezochte stallen. Bedankt voor de ontvangst en de gastvrijheid: Jeroen Winkel, Hilda en Michiel Groot, Yvonne en Bert Groentjes en uiteraard Marco Snip. Speciaal was het om de lammeren van Heeckeren Risk te zien bij Bert Groentjes, een zoon van Ronda, exclusief door de Cronenburg ingezet.

Dylan van de Cronenburg

Dylan van de Cronenburg (Heeckeren Risk x Zasha van de Cronenburg)

 

 

Project Blauw

Binnen onze stal zijn we met veel enthousiasme met het ‘project blauw’ aan de slag gegaan. Triominos is moeder geworden van dit prachtige geitlammetje. Ze luister naar de naam Heeckeren Souffleuse en is zelfstandig ter wereld gekomen. Haar vader is Ingenieur van het Bouwerschap.

Triominos met Souffleuse